Ny bloggplats

Numera bloggar jag på fantastiska Ångestskolan, med förhoppning att använda min passion för text och skrivande för att sprida kunskap om psykisk ohälsa. Följ länken nedan!

Ångestskolan - Emelie Billman


Så lätt det är att andas

Idag fick vi skotta oss ut ur Fridhem för att kunna gå morgonpromenad. Jordkällaren har blivit tomtebo och det lär nog dröja innan de små luvbärarna tittar ut nästa gång. Själv sitter jag och ser på sommarbilder och drömmer mig bort till kanotpaddling och cykelturer i solnedgången. Men vintern den duger fint, kylan som lättar luften.


Skrivartävlingar februari 2018

H C Anderson novelltävling

Antologiprojekt baserat på H C Andersons klassiska sagor.

Bidrag lämnas in senast 28 februari.

Mer information

 

Jag skriver i dina ord

I Författarcentrums projekt Jag skriver i dina ord får gymnasieelever möjlighet att skapa egna litterära texter utifrån poesi och musiklyrik.

Bidrag lämnas in senast 25 februari.

Mer information

 

Seniorkärlek

Seniorens novelltävling som inriktar sig på seniorkärlek.

Prissumma: 50 000 :-

Bidrag lämnas in senast 25 februari.

Mer information


Bliss

Jag läser en bok om att följa sitt kall. Att göra det som får kroppen att spritta till av iver men också göra det utan förbehåll. Att inte förvänta sig bekräftelse för det man gör, att inte planera vägen för det som man önskar, att inte måla upp slutdestinationer där målbild och självförverkligande tar fokus från nuen, och att inte slipa ner och pressa in sin salighet för att den ska passa in i en färdig samhällsmall.

Ett kall ska bara följas, varje stund, varje dag. 

Villkorslöst.